Ajax site
Contactati-ne la: office@rai-intermed.ro
sau click aici pentru a ne contacta online.

UTILE

 

Aspecte importante la achizitia unui TEREN necesar constructiei
 
 
 
 
 
 
 
Situatia juridica a terenului: mostenire, retrocedare, vanzare-cumparare, donatie, schimb, reconstiruire sau constituire a dreptului de proprietate, hotarare judecatoreasca etc.;

Forma terenului si vecinatatile: Recomandat este ca latimea terenului sa fie minim 12m. Se poate construi si pe terenuri de 10-11 m latime, dar atunci imobilul va avea cel putin un perete pe hotarul terenului (case pe "calcan").

Accesul la teren: drumul de acces sa aiba minim 9m latime (minimul prevazut de reglementarile urbanistice), o latime mai mica de 9m ducand la imposibilitatea obtinerii unor avize necesare autorizatiei de constructie.

Existenta utilitatilor si distanta fata de acestea: minimum energie electrica si canalizare;

Situatia urbanistica a terenului: este necesara existenta unui plan de urbanism zonal (P.U.Z). Sunt multe cazuri in care nu puteti construi pe teren deoarece planul de urbanism prevede constructia in viitor a unui drum sau alt edificiu exact pe terenul dumneavoastra. Pentru a evita astfel de cazuri, consultati departamentul de urbanism al primariei de care tine terenul si intrebati de astfel de limitari.

Natura terenului (geo-tehnic): Influenteaza in special adancimea de fundare. Un teren mai "moale", sau pe care a fost aruncat moloz (cazul multor terenuri din jurul Bucurestiului) implica un cost semnificativ mai mare al fundatiei casei. De asemenea, este important ca prima panza freatica sa fie la o adancime mai mare de 4m.

Abonare la newsletter

Copyright 2008 Rai Intermed Romania Real Estates